Com transformar l’espai públic de la ciutat per tal que la infància i l’adolescència hi visquin millor? Amb aquesta pregunta se centraran les converses, debats, xerrades i tallers que es duran a terme el 15 de desembre a la Jornada El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic amb camins escolars i altres experiències”, coorganitzada per  l’IMEB i l’Institut Infància i Adolescència, que es farà a l’Espai Jove La Fontana, oberta a tothom. La pell de la ciutat també hi serà present.

Durant la jornada, La pell de la ciutat hi presentarem el projecte Jocs i trobades al voltant d’una tanca que hem dut a terme amb l’escola Baró de Viver, en el tast d’experiències sobre infància, adolescència i espai públic a Barcelona, que es farà al matí a partir de les 12 h, i concretament a la taula Experiències de prevenció i gestió de conflictes a l’espai públic. A la tarda, a les 16 h, una de les sòcies fundadores de La pell de la ciutat i investigadora col·laboradora de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, Elena Guim, presentarà el taller  Espais de trobada i de joc al carrer i a les places: com conviuen els diversos usos? Què cal per jugar? Què necessiten els adolescents? I la mirada de gènere?”.

Simultàniament, es faran tres tallers més: “Límits i possibilitats educatives en l’espai públic: què ofereix una ciutat educadora? Com motivar la participació dels infants en la seva construcció?”, “L’acció comunitària amb infants que milloren l’espai públic: quines pràctiques milloren l’entorn i corresponsabilitzen la infància?” i el taller “Infància, adolescència i mobilitat sostenible: què cal i com apropiar-se i moure’s per la ciutat com a vianants i amb transport públic, bicicletes i patinets?”.

La  jornada comptarà amb la presència del pedagog especialista en infància i ciutat, Francesco Tonucci, com a convidat principal, que al matí conversarà amb Itziar González, arquitecta, urbanista i experta en cooperació ciutadana en el territori, sobre com millorar l’espai públic perquè esdevingui un entorn més educatiu i comunitari per a la infància i l’adolescència. A la tarda, just després dels tallers, el periodista Carles Capdevila entrevistarà a Tonucci per plantejar algunes qüestions com: per què una Barcelona més adequada per créixer i viure-hi la infància i l’adolescència és una ciutat millor per a tothom? Quins són els principals reptes i com concretar-los?

 Aquí teniu tot el programa de la Jornada. Podeu formalitzar la vostra inscripció aquí. L’aforament és limitat i es tindrà en compte l’ordre d’inscripció.