Visibilitzar el paper de la infància i l’adolescència com a agents actius de la ciutat de Barcelona,  com a subjectes que tenen el dret a participar en l’elaboració del projecte de ciutat, però on encara hi ha molt camí per fer. Aquest és un dels objectius del document de treball Participació de nois i noies a Barcelona. Oportunitats per a la coproducció de la ciutat amb i des de la infància i l’adolescència, un projecte elaborat per l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona per conèixer la situació de la participació a la ciutat. Per a l’estudi, van entrevistar també a La pell de la ciutat per emmarcar el projecte que vam fer a Glòries.

Aquest document de treball, elaborat per Albert Martín, investigador col·laborador de l’Insitut d’Infància i Adolescència, vol contribuir a emmarcar el debat sobre el què i el com de la participació d’infants i adolescents als barris i a la ciutat de Barcelona, apuntant escenaris d’oportunitat per la ciutat, identificant experiències participatives d’èxit i proposant passos a seguir, per continuar treballant.

Entre les experiències de bones pràctiques es destaca el projecte La pell de la ciutat a Glòries. En destaquen del projecte el fet de treballar les capacitats per construir un relat propi amb el seu punt de vista i les dinàmiques per a treballar les percepcions de sensacions del cos, així com introduir els infants en el llenguatge ambiental i en els mapes. La diagnosi col·leciva dels espais, basada en percepcions i vivències són altres aspectes destacats.

Podeu llegir l’informe aquí.

I aquí us deixem amb algunes fotos del nostre projecte a Glòries.

lpdc_f1b_f04lpdc_glories_e10lpdc_glories_e8lpdc_glories_f1_minilpdc_f1b_f01lpdc_f1b_f09